Svend Høgh

Svend Høgh er en årgang 1966, opvokset i Ølstykke som den mellemste af tre børn. Faderen er ingeniør og moderen voksenunderviser. Som en kuriøs note kan fortælles, at Svends farfar var uddannet bygningsmaler og senere farveingeniør på Dyrups. På den mødrende side befinder kunstmaleren Gustafsson sig.

Svend har altid tegnet og fortalt og begynder allerede som ganske ung at udgive blade med egne tegneserier og artikler om tegneserier og ender med at arbejde sammen med Rune T. Kidde i de sidste år af skoletiden og i starten af gymnasiet – hvor han forøvrigt også arbejdede freelance for Ølstykkes lokalavis.

– Senere får jeg jobbet som redaktør på tegneserieforlaget Interpresse. Jeg var den mindst umulige af alle kandidaterne har min chef, Carsten Søndergaard, senere betroet mig. Jeg arbejder mig herefter gennem stillingerne Art Director/grafisk designer, forlagsejer, illustrator, webdesigner og underviser. Nyder blandt mange opgaver at lave Svikmøllen i 17 år og være et af de første internetbureauer i Danmark, fortæller Svend Høgh.

Herefter indtræffer de sædvanlige livskriser med skilsmisse og flere lyskenbrokoperation fra 2008 til 2011, der ender med at handicappe Svend og gør ham til kronisk smertepatient og bevægelseshæmmet. Arbejdsmedicinsk foreslår ham at springe ud som billedkunstner i 2011. Og det gør han!

Svend Høgh er desuden forfatter til bøgerne ”Dus med dasset” (2007), som stadig er i handlen og “Farvernes ABC” (2010), der stadig bruges flittigt i folkeskolerne og på de tekniske skoler.

Sidste år er det 30 år siden Svend Høgh som redaktør introducerede den legendariske tegneserie Steen & Stoffer for det danske publikum i tegneseriebladet BASSERNE. Samme år udkom det første album med Steen og Stoffer udkom på dansk (1987). Titlen var “Smil, vi er på”, og forlaget hed Interpresse. Senere fik serien sit eget blad, “SerieParaden med Steen & Stoffer”,  med Svend som redaktør.

Serien blev hurtigt et hit i Danmark, og nu fejrer den tidligere Interpresse-redaktør, kunstmaleren Svend Høgh, jubilæet med en hyldest til netop Steen og Stoffer i form af en serie af nye malerier, der med inspiration fra Bill Watterson bringer de to populære seriefigurer ind i Høghs livsglade og farverige univers. Dem kan man nu se på CPH Art Space.

www.facebook.com/svend.hogh?ref=br_rs

 

Køb billetter til CPH Art Space 2018 med onlinerabat her: CPH Art Space 2018