Stine Kiel Ratzow

Stine fortæller selv om sit kunstvirke:

Mit ønske er at give en oplevelse af den rå, barske, storslåede og meget eventyrlige grønlandske natur, som jeg selv har oplevet. Lige så meget som jeg ønsker, at den enkelte skaber sine egne fantasifulde historier eller får associationer til f.eks. “Isdroninngens slot” (hørt på en kunstmesse).

Min interesse for tekstur fornægter sig ikke, og jeg søger til stadighed at bringe den ind i mine skulpturer og smykker. Beskueren skal blive nysgerrig, få lyst til at røre opdage den dybde, der findes i udvalgte områder. En dybde der bl.a. fremkommer efter mange timers slibning og polering af glasset i skulpturerne og i de smukke, håndlavede glasperler.

Nogle skulpturer er en sammensætning af glas og bronze, hvor bronzedelen skabes i voks ud fra den enkelte glasskulptur. Voks bliver derefter viderebearbejdet til bronze med metoden Cire Perdue. Smykkeserien er unikaer i bronze eller sølv med de fineste glasperler, skabt i voks udfra de enkelte, unikke perler. En eventyrlig serie med et udtryk, som jeg forestiller mig at bjergvæsener ville skabe den.

Jeg har arbejdet med glas og smykker siden 1998, hvor jeg blev uddannet på Seminariet for Kunst & Håndværk. Efteruddannelse ved dygtige glasfolk fra ind- og udland har videreudviklet mine færdigheder og i særdeleshed skal nævnes den tjekkiske glaskunstner Petr Stacho, leder på den ældste glasskole i verden.Jeg blev i 1998 uddannet på “Seminariet for Kunst & Håndværk” med hovedfagene beklædning og smykker. Allerede året efter indtog glasset sin plads i mit hjerte og blev omdrejningspunktet for mit kunstneriske virke.

Efteruddannelse ved dygtige glasfolk fra ind- og udland har videreudviklet mine færdigheder og i særdeleshed skal nævnes den tjekkiske glaskunstner Petr Stacho, leder på den ældste glasskole i verden.

www.kielratzow.dk