Sten Clod Poulsen

I de senere 5-7 år har det været en sport for mig at gå på loppemarkeder herude på Vestsjælland.  Det jeg har været på udkig efter har været brugt værktøj for at udvide min værktøjssamling, så jeg havde dubletter og tripletter da jeg begyndte at opbygge et udendørs værksted og et tredje i sommerhuset. Da jeg endelig kom i gang igen med træarbejdet var jeg ret velforsynet og var i færd med at udvikle et skarpt syn på hvad der er godt værktøj og opdagede hvor utroligt mange forskellige specialværktøjer, som findes og hvor nyttige de er. Jeg begyndte også selv at opfinde forskellige sliberedskaber.  Interessen for kunsthåndværk og brugskunst genoptog jeg næsten fuldtids i juli 2015. I år 2017 medvirker jeg ved flere kunsthåndværkermarkeder:.

I dag arbejder jeg i træsorter som jatoba´ (Brasilien), wenge´ (Afrika), zebrano (Afrika), padauk (Afrika), robinia (Nordamerika), sipo mahogni (Afrika), og røget eg. Der er en håndfuld trælasthandlere i Danmark, som fører flere former for oversøisk træ, men ofte køber de større stykker tømmer evt. hele opsavede træstammer. Det jeg kan købe er de fraskårne stykker når de store kunder har købt. Af denne grund kan jeg ikke levere alle mine ting i alle træsorter. Det kommer an på hvad jeg har hjemme og hvad jeg kan skaffe. Træstykkernes dimensioner er uberegnelige og der er en del spild på det træ jeg får hjem. I oktober kørte jeg til Hamburg for at se om priserne på hårdttræ er mere overkommelige der. Ikke så meget billigere, når man tager rejsen i betragtning.

Indtil videre går fremstillingen`af mine træting langsomt, ca. én færdig ting om dagen og mere – det er håndarbejde. Jeg vil undersøge mulighederne for 3D fræsning af figurerne, men håndslibningen vil stadig tage meget tid og 3D fræsning koster også.

Det er stadig en meget stor glæde for mig at arbejde med træ, former, funktioner, overflader. At se den helt færdige form vokse ud af en massiv træklods er en stærk skabelsesoplevelse.  Det kræver gode muskler og led, stærke fingre og hænder og jeg træner tre gange ugl. I et fitnesscenter og laver gymnastik, hånd- og fingerøvelser mm.

Køb billetter til CPH Art Space 2024 med online-rabat her: CPH Art Space 2024