Mia Engstrøm

Nauren og kvindekroppen er min primære inspirationskilde. Jeg ynder at zoome helt ind på motivet for at fange strukturer og mønstre, og et helt nyt landskab opstår. Jeg leger med farver og former og igennem processen opstår magien. Jeg maler med akryl på lærred, da akrylens kvaliteter passer til min malemåde. Jeg maler i mange lag, og er glad for akrylens hurtige tørretid, som giver mig mulighed for at arbejde kontinuerligt med motivet.

Jeg maler i temaer, og på coronaens gåture opstod mit nuværende 3-delte tema:

New Beginnings – The Beauty of Decay – The Vessel of life and decay.

Den ydmyge blomst, som findes på marker og i grøftekanter, tiltrækker mig. Det kan også være en vildfaren blomst, som pludselig dukker op under ligusterhækken eller i græsplænen. New Beginnings.

Men også i forfaldet og i den visne blomst rummes stor skønhed, så denne del indgår også i mit nuværende tema. The Beauty of Decay.

Jeg er også optaget af, at vasen er essentiel for at rumme denne skønhed, når vi tager dem indenfor. Vasen bliver det livgivende kar for blomsten, men det er også i vasen blomsten til sidst forgår. The vessel of life and decay.

Tegning og maling har altid været en væsentlig del af mit liv. Jeg er selvlært, men har prioriteret igennem alle årene at få undervisning af udøvende kunstnere, da maleriet for mig er en uendelig læreproces. Der er altid nyt at udforske, nyt at lære. Derfor har jeg også valgt at male i temaer og ikke begrænse mig til et enkelt tema. Nogle af mine tidligere temaer har bl.a. været kvinder med inspiration fra croquis-tegning, nærbilleder af sten og landskabsbilleder med abstrakte elementer.

 Jeg er bosat på Amager, og har sommerhus i Odsherred, og jeg åbner gerne mine døre for at vise mine billeder, og mon ikke der er mulighed for en god kop kaffe og en kunstsnak.

 Køb billetter til CPH Art Space 2024 med online-rabat her: CPH Art Space 2024