Lene Vidding

 

På hendes værksted syd for Aarhus, med hylder, fyldt med underlige fund og naturmaterialer arbejder Lene Vidding på sine værker i serien Redivivus. Der hænger tørrede blomster ned fra loftet over det store arbejdsbord, og der er både æg, grene, knogler og kranier fra forskellige dyr.

 – Jeg har også altid været fascineret af de små planter og det liv, der gror op de mest umulige steder. Det liv der opstår, på trods.  

Tænk, hvis jeg kunne vise andre det, jeg ser! Liv fascinerer mig.

 Alle værkerne hedder Redivivus. Redivivus er latin og betyder genliv, fornyet eller genfødsel. Det beskriver fuldstændig det, jeg arbejder med. Det er livets store kredsløb. Noget fødes, noget dør, og af det døde opstår nyt liv. Det er det, jeg prøver at vise i mine montrer; at efter død kommer liv igen.  –  Altså livets store kredsløb fortolket i små glasmontrer.

 Selve skulpturen er bygget op af forskellige naturmaterialer. Jeg går på jagt i mine gemmer for at finde lige præcis DEN stilk eller blomst, der har den rigtige størrelse, bøjning og form, og sætter tingene sammen til nye små vækster. 

For det meste “gror” væksterne op af kranier eller æg – kontrasten mellem liv og død – eller måske forbindelsen mellem de to?

Da blomster falmer, arbejder jeg mest med de grå, lysebrune og hvide farver – så sætter jeg det op mod en mørkegrå skifer- eller en mørk zinkplade som baggrund eller bund. Det fremhæver alle de små fine detaljer.

 Uden om det hele bygger jeg en glasmontre. Glasstykkerne lodder jeg sammen. Når først glasset er lukket omkring skulpturen, kan jeg intet ændre, for alt er forseglet.

 Vidding.dk

Køb billetter til CPH Art Space 2021 med online-rabat her: CPH Art Space 2021