Jette Reinert

Jette Reinert er vokset op med kreativitet i hjemmet. Hun tegnede, klippede og klistrede, malede hjemme i lejligheden i Viborg og lavede træskulpturer når familien var i sommerhus. 

– Jeg ville have været på Design- og kunsthåndværkerskolen i Kolding, men en uddannelsesvejleder viste mig en tegning og spurgte om jeg kunne tegne sådan, neeej det var jeg ikke sikker på – nå, så skal du noget andet, så er du ikke dygtig nok til den uddannelse! Dum og usikker som jeg var troede jeg på ham, så vejen frem til både grafisk designer og min kunst har været snørklet. Så tænker man nok jamen din mor? Jo, hun underviste i kjolesyning, så hun bruge hendes skrædder uddannelse, hun solgte billeder ved siden af hendes arbejde, hun udstillede aldrig. Så det med at skulle leve af at være kreativ, leve af et kunsthåndværk, det lå ikke lige foran, fortæller Jette.

Der blev taget kontakt til reklamebureau’er, hvor man jo kunne blive ansat som tegner, men de havde ikke lige så gode tider, og uddannelsen indenfor den branche var ikke startet endnu. Jette fik dog efter en almindelig kontoruddannelse foden indenfor reklamebranchen, kunne begynde at tegne hver dag og få penge for det…  så det lysnede.

-Jeg har jo altid arbejdet med et eller andet kreativt. I forbindelse med kontoruddannelsen tegnede jeg i alle nyhedsbreve, kursus kataloger og på firma- og festsange, alle steder hvor det var muligt, ligesom jeg tegnede portrætter af kollegaer og deres børn. Vi flyttede fra Viborg til Båring, i den forbindelse fik jeg arbejde som annoncetegner på en ugeavis, derefter tegner/lay-out’er på bilkataloget »Bilnøglen«,  så kom LEGO, Stjernegruppen og Aakjærs reklamebureau (Ja, hos ham Ole Aakjær) – derefter startede blev jeg selvstændig hjemme hvor jeg designede hjemmesider, kataloger, logo’ er og andet reklamemateriale til firmaer, fortæller Jette og fortsætter.

-Jeg begyndte at male en del igen fra 2005, men der var kun tid nogle få måneder om året og stadig kun i min fritiden. Jeg mistede en stor kunde hvilket gav ekstra tid til at male, et år senere lukkede den sidste store kunde jeg havde. Jeg valgte herefter at gå all-in for min billedkunst i 2013.

Om hendes værker er der tidligere blevet sagt:

“Gåder er der også i Jette Reinerts malerier. Her behøver vi heldigvis ingen forklaring. I stedet kan vi nyde det frodige, fantasifulde spil, vi ser i billederne. De spontane fortætninger og fortyndinger, alle fabelvæsenerne, de kosmiske dansere, stjernefugle og himmeljockeyer, som myldrer frem i de eventyrlige malerier. Her er kaos og orden ikke diametrale modsætninger, men hinandens frugtbare forudsætning”.