Elena Pavlova

Mit navn er Elena og jeg er 51 år og boet i Danmark siden 2009. Jeg har tegnet i lang tid og studeret på en kunstskole i Odessa, Ukraine, hvor jeg kommer fra – på Grekov Art School, hvor der blev lagt stor vægt på klassikerne. Jeg maler malerier i stil med hyperrealisme og kubisme. Jeg laver portrætter, natur og erotiske scener baseret på mytologien fra det antikke Grækenland.

 Jeg har altid ønsket at skildre verden omkring mig, men af en eller anden grund har jeg altid ønsket at tegne mennesker. Jeg har altid kunnet lide kroppe og deres fylde. Hvorfor vil vi se på nogle mennesker i timevis og ikke andre?

Rembrandts og Velasquez’ værker har altid fascineret mig, og jeg ville gerne tegne ligesom dem, og følge denne tegnestil. Som alle andre, der vil lære at tegne og male, begyndte jeg at tegne kopier af malerier af store kunstnere. Herfra fik jeg forståelse af, at arbejde med farver og selvfølgelig lys og mørke farveskala. Jeg lavede en masse kopier af Picassos, Amadeo Modiglianis, Paul Cezannes og Luis Falero’s værker, selvom de naturligvis også er forskellige hver især. Falero er en klassiker, Cezanne er post-impressionisme, Modigliani er ekspressionisme.

Men de tog mig alle rigtig meget ind i farvernes og formforståelsens verden. Jeg indså, hvad de har til fælles. Det er frækhed. Ja, alle de store er dristige. Deres linjer er svære at kopiere og svære at analysere. Jeg udtrykker mig i en erotisk stil og baserer mit arbejde på græsk mytologi. Det er tættere på mig i min kultur og viden om myter giver en bred vifte af aktiviteter. Da formerne i antikken var perfekte, var folk meget opmærksomme på den fysiske udvikling. Og kroppens skønhed blev sidestillet med åndens skønhed. Af de moderne er jeg imponeret over Michael Avianos, Margret Bowlands arbejde – jeg tegner også portrætter, som hun gør.

 www.elenapavlovaartstudio.com