Birgitte Smaakjær

 

Jeg er først og fremmest inspireret af mennesker. Hvor forskellige vi er både uden på og inden i. Alle elementer i et ansigt er de samme, næse, øjne, kinder, ører mm. og alligevel ser vi helt forskellige ud. Vores indre tilstand og følelser giver sig også til kende i vores ansigter, og vi  har ubegrænsede muligheder for udstråling og udtryk. Det er dét jeg udforsker i mine malerier. Forskelligheder, udstråling og udtryk, dog med en forkærlighed for glæden.

Det er vigtigt at vi omgiver os med ting der minder os om, at vi skal huske at standse op og glædes ind imellem, når livet kører derud af.

Derfor er jeg også inspireret af arbejdet med farverne. Farver påvirker os mere end vi måske umiddelbart tænker over, men kan i høj grad påvirke humøret. Både op og ned. Derfor arbejder jeg i farver der ”larmer” og trænger sig på. Farver der gør sig bemærket og som påvirker vores humør og sindstilstand i positiv retning.

 Jeg har udtrykt mig med tegning og maleri siden barnsben- Jeg skulle dog lige omkring et par andre ting før jeg besluttede at søge ind på kunstakademiet. Desværre havde jeg da nået aldersgrænsen, og måtte finde alternative veje. Jeg uddannede mig som billedkunstlærer, gik på kurser og blev på den måde autodidakt billedkunstner.

Mange genrer og udtryksformer har jeg undersøgt og eksperimenteret med. Da jeg for 14 års tid siden ramte en lidt naiv stil med masser af farver og en humoristisk distance til livet og mennesket, begyndte det billedkunstneriske virke at tage fart. Selvom jeg dér ramte en kilde, hvor inspirationen flyder ubesværet, er jeg drevet af en nysgerrighed der gør, at jeg til stadighed må eksperimentere.

Smaak Art stilen/værkerne kom frem under eksperimenter med spontanrealisme. Det viste sig at give mulighed for at undersøge mennesket og forskelligheder på andre og nye måder. Samtidig kan jeg arbejde med spontaniteten i værkerne, hvor både penselstrøg og farver er ekspressive.

www.smaakart.dk

Køb billetter til CPH Art Space 2019 med online-rabat her: CPH Art Space 2019