Alexei Patrascu

Allerede i en ung alder, husker jeg mig selv sidde og tegne, omgivet af bøger, postkort med malerier og reproduktioner, som mine forældre havde indsamlet fra museer. Tegning var min energikilde som barn – og er det stadig 🙂

At tegne og male giver mig mulighed for at udtrykke mine livserfaringer og tanker, om den verden jeg lever i, og værdier som jeg står for. Jeg har altid været fascineret af levende ting omkring mig. Under min opvækst tegnede jeg mest portrætter, menneskeskikkelser og dyr. Disse elementer er stadig min store interesse, da de er fulde af følelser, dynamik og naturlig skønhed. Jeg lærte og fik min kærlighed til kunst fra to kilder; traditionel kunst og street art. De traditionelle kunstarter lærte mig om realismen og street arten om det imaginære og abstrakte; nu bruger jeg begge dele til at udtrykke mine ideer. Min malerpraksis er baseret på observation, og det er sådan jeg får mine ideer. Jeg kan blive inspireret af en situation, som jeg oplever i byen, men også fra dokumentarer eller bøger.

På CPH Art Space udstiller jeg en række malerier, der er bygget op omkring forholdet mellem mennesker og dyr. Hvert maleri har sin egen retning, udtrykker forskellige følelser og meddelelser.

Køb billetter til CPH Art Space 2020 med online-rabat her: CPH Art Space 2020