Tina Hee

En erfaren seerske, var der engang en kunsthistoriker, som kaldte mig, og det er fordi jeg har en særlig evne til at registrere indtryk, som jeg omdanner i min abstrakte billedverden. Jeg bruger min pensel og redskaber som katalysator for alle de lagrede indtryk og giver dermed liv til farvesymfonier på mine lærreder.

I mit arbejde finder du en anseelig mængde energi, hvor farveskalaen er særlig tydelig. Mine malerier har en meget personlig farveholdning, som jeg har fundet frem til ved helt bevidst ikke at skelne til hverken kunsthistorie eller den klassiske farveteori. Jeg har per intuition altid været fuld af tro på, at alle billedelementerne falder på plads og at farverne skulle få lov at finde deres egen melodi.
Jeg arbejder som COBRA-malerne, jeg lader spontaniteten og eksperimenterne dominere.

Min udstilling i påsken 2020.

Helt fra da jeg var barn, har jeg haft en særlig interesse for indianere, dyr og naturen.  Indianerne, eller de indfødte amerikanere som de også kaldes, har altid troet på forbindelsen mellem naturen, dyrene og mennesket. Indianerne skar og malede symboler i totempælene eller slægtsstøtterne, som de også kaldes, og blev brugt som udsmykning på husene eller som fritstående mindesmærker. Forbindelsen til dette totem ligger tilbage til urtiden, hvor grænserne mellem mennesker og naturen var mere flydende.

Til daglig arbejder jeg i et kunstnerfællesskab på Østerbro.

www.tinahee.com

Køb billetter til CPH Art Space 2020 med online-rabat her: CPH Art Space 2020