Therese Vilrik Bruun

Mit navn er Therese Vilrik Bruun (1993), og jeg er autodidakt kunstner. Jeg portrætterer kvinder fra hele verdenen akkurat ligeså smukke, farverige og livsbekræftende, som kvinder er. De har hver især et personligt udtryk, som de fik i takt med hvert et penselstrøg, hver en farve, hver en tanke. Kunst er for mig en allemandsret. Kunsten har ingen regler, forbehold eller hudfarve.

Jeg er oprindeligt uddannet inden for Idrætsvidenskaben på Københavns Universitet, hvor jeg altid har besiddet en stor fascination for mennesket; dets æstetik og væsen. Jeg finder inspiration i mødet med andre mennesker; øjenkontakt, ansigtsudtryk, skønhed og stemninger, som jeg så bringer med hjem i mit atelier i Roskilde.

Mine kunstværker opstår i spændingsfeltet mellem fordybelse, kontrolleret afkontrol og det eksperimentelle. Jeg forsøger på den ene side at nedfælde min situative sindsstilstand, mens jeg på den anden side, prøver jeg at lade malerpenslen have sit eget liv, sin egen dagsorden.

Mine malerier er umiddelbare i deres dragende og stemningsgivende udtryk, og jeg ønsker med dem at formidle mit syn på verdenens diversitet og herved inviterer beskueren til at være til stede i nuet og lukke resten af den verden ude, der hiver og flår, forventer og forlanger af os.

Jeg maler unika i akryl på canvaslærred og producerer ArtPrints i plakater og postkort da kunsten er en allemandsret og nu kan blive et allemandseje.

www.vilrikvilrik.dk

Køb billetter til CPH Art Space 2021 med online-rabat her: CPH Art Space 2021