Susan Lüth Hedegaard

Lyset og naturen.

Jeg bliver overvældet af det dramatiske, det stille, dybderne, højderne, vandet og lyset.

Jeg er optaget af storheden og kraften i naturen, som er den drivende kraft i skabelsen af mine malerier. Naturens formrigdom og det evigt skiftende vejrligs mangeartede lys, mødet med de åbne landskaber, store vidder, høje bjerge, dybe dale og havets uendelig udstrækning, spor og mønstre inspirerer mig.

Ikke sådan at jeg på nogen måde prøver at gengive et bestemt landskab, men jeg fabulerer på forskellig vis, i forsøg på at ramme ind i det naturen gør ved mig, forundring ro og eftertænksomhed.

Jeg finder uanede muligheder for inspirationskilder i naturen bare ved at være der og jeg gemmer arbejdet og fortolkningen til jeg er tilbage i ateliet, hvor jeg bearbejder mine indtryk.

Jeg undersøgt lyset i maleriet tilbage fra middelalderen og frem til nutiden, studeret hvorledes lyset er blevet anvendt og hvilken betydning det har haft for maleriet gennem historien og disse undersøgelser har haft stor betydning for mig.

På CPH Art Space 2021 vil jeg vise malerier udført på lærred og skifer.

www.susanluth.com

Køb billetter til CPH Art Space 2021 med online-rabat her: CPH Art Space 2021