Saad Nazih

Saad Nazih er Marokkansk billedkunstner, født den 12. februar 1988 i Casablanca, bor og arbejder i den lille Atlantiske strandby kaldet Mehdia. Uddannet fra Fine Arts School i Casablanca i 2011 og medlem af mange kunstforeninger.

I løbet af sin karriere har han været en del af flere udstillinger og kunstneropholdsprogrammer rundt om i verden startende fra sit hjemland Marokko og passeret Danmark, Spanien, Norge, Polen, Portugal, Serbien,Tunesien, Sydkorea, Indien og andre lande, hvor han finpudser sit talent og deler sin ekspertise … Saad Nazih er en af ​​de mest lovende unge kunstnere i Marokko.
På grund af sin enestående kunstrejse og sit spektakulære talent har han fået tildelt mange priser og anerkendelser; den første pris på ‘National Crossroad of the Young Visual Artists 2015’, den største malerikonkurrence i Marokko arrangeret af kulturministeriet. Og også den første pris på den internationale malerifestival i Monastir i Tunesien i 2013.

Saad Nazih er tværfaglig maler, da han har evnen til at arbejde på flere malestile og koncepter.

Du kan finde ham arbejde på en række malerier ved hjælp af afslørende aspekter af filosofi, fantasi og surrealisme, en dybdegående tanker om vores nutidige liv i dag og føder mytiske og spændende malerier, der illustrerer et drømmeagtigt univers.
Og på den anden side er han også en mester i at skabe noget helt andet, mystiske og poetiske portrætter, der frigiver en stor udtryksfuld ladning, som han kalder ‘De fortællende portrætter’ ved hjælp af nogle autentiske og ukonventionelle materialer til at lave sit eget udtryk, bruger den omvendte teknik, som give en tredimensionel  virkning i maleriet, og det giver en unik struktur i Saad’s mesterværker.

Til CPH Art Space-udstillingen bringer vi en række malerier fra The Narrative Portraits collection, som betragtes som nogle af hans mest magtfulde værker.

Køb billetter til CPH Art Space 2021 med online-rabat her: CPH Art Space 2021