Robert Sigaard

En skildpadde og en fugl sidder på en bar, skildpadden ser lidt slidt og træt ud, men smiler stort og studerer sin drink. På ryggen sidder fuglen og kigger opgivende op i loftet. Et backstage blik på to tegneseriefigurer efter fyraften og et typisk billede af Robert Sigaard, der mixer det søde, finurlige og sjove med en krakeleret, mørkere overflade. Et udtryk, der er rundet af tegneserier og børnebøger samt ekspressionisme og surrealisme.

 Robert er uddannet som illustrator på Seminariet For Formgivning (DK), Colchester Institute of Art (UK) samt indenfor digital design på IT-Universitetet (DK). Han har over 10 års erfaring med at arbejde med illustration og visualisering på bl.a. Teknologisk Institut, hvor han har arbejdet for små og mellemstore virksomheder samt større organisationer og styrelser.

Han arbejder dagligt med illustrationer, grafik, kunst og formidling i sit eget firma SigArt . Han går, som illustrator og billedkunstner, op i historiefortælling, samt kontraster i figurer og billedflader. Han er inspireret af at arbejde med kontraster i billedfladen, i figurvalg og i udtryk. Han synes de mest humoristiske elementer findes med en mørk kontrast eller tone.

Robert arbejder med at infiltrere tegneseriefigurer og menneskelige figurer i hinanden som surrealistiske skabninger, der kan spejle sig i hinanden og låne frit af hinandens karaktertræk. 

Posca on Plywood

Robert udstiller på CPH Art space med sin Posca on Plywood serie. De er grafiske illustrationer tegnet direkte med Posca tusch på krydsfinér . Det giver en flot kontrast mellem den grafiske sorte streg, enkle farver og det organiske i træets struktur, der giver en speciel dybde i billedet. Hver illustration har sin egen historie og/eller fortælling.

www.sigart.dk

Køb billetter til CPH Art Space 2019 med online-rabat her: CPH Art Space 2019