Rebekka Koefoed

Rebekka er passioneret tinginder, med et blødt og nostalgisk hjerte, der banker for dygtige hænders arbejde – at søge og finde noget der er værd at iagttage og fortælle om.

Følelsen af at stå med et fint stykke gammelt håndværk eller husflid… det smukke eller totalt kitschede. Ting, som er frembragt af dygtige hænder, i kærlighed og som ofte har taget timer at fremstille – som både kan fascinere, vække minder eller fastholde historier og betydning, fra de dybe erindringer – dét giver hendes fantasi et nyt udspring… hun lægger ”nye puslespil af gamle brikker” og digter sin egen historie, men også titlen undervejs.

Rebekkas værker består således af mangeartede elementer og materialer, som alle tinloddes sammen. En teknik hun til stadighed, undersøger ”rækkevidden” af. Hvilket, hver gang, udfordrer både hendes egen, men også materialernes formåen,– i og med, at hun har valgt at anvende dette i en noget anden sammenhæng end hvad man ellers normalt forbinder denne teknik med, som f.eks. farverige glasmosaiklamper (Tiffany).

Hvis Rebekka synes hun ”mangler” et element, en brik, fremstiller og tilpasser hun dette i ovnformet glas; enten råt; med transfers; med håndmalede eller serigrafiske trykte motiver.

-I mit univers kan ALT bruges og ALT kan lade sig gøre – At lade det hele passere gennem mit sanseapparat og derfra; at genfortælle. Dét er dér jeg leger bedst!, fremhæver hun.