Rasa Dzimidaviciute Olesen

Rasa er født i Litauen og uddannet på læderkunstlinjen i Litauen og på Estisk Kunst Akademi i Tallinn. Ægteskab bragte hende til Danmark, hvor hun begyndte at udstille i 2010.

I starten tegnede Rasa sine billeder med tusch, blyant, vandfarver, farveblyanter på papir og masonit plader. De sidste to-års tid er hun begyndt at male med olie på lærred og masonit og det er oliemalerier der vises her på udstillingen CPH Art Space.

Rasa bruger en del tid til at gennemtænke ideerne. Men der er altid plads til noget overraskende som kommer i processen. Kunstanmeldere bemærker surrealistiske undertoner i Rasas billeder. De er figurative og meget detaljerede. Humor, som er en del af vores liv, kan også mærkes i oliemalerierne . Nogle gange blødere, andre gange bliver det mere sarkastisk og grotesk.

Rasa vil vise sjælens tilstand hos et menneske, forholdet mellem mennesker og mellem mennesker og naturen. Hun inspireres af hverdagen via et begreb hørt i nyhederne, et ordsprog, et velklingende, sigende citat eller udtryk, eventyr, bibelske tekster  – ligesom brudstykker fra pop- og rocksange kan også blive til starten på et billede.

Menneskers drømme og underbevidsthed udtrykt gennem symboler, metaforer og allegorier er hendes yndlingsområde. Og det bruges til at fortælle nye historier om livets skrøbelighed, troen, lykken, synderne, kærligheden og alle de andre store livsområder.

Rasa´s billeder inviterer til fordybelse og længere observation. Og alle er velkommen at fortolke billederne efter egne erfaringer og forståelsen.