Michael Grønlund

Michael Grønlunder født 1953 i Maribo, og bor i dag i Kerteminde. Han er uddannet grafisk designer på Akademiet for Fri og Merkantil Kunst. Hvor han har modtaget undervisning af bla. Otto Frello og H.C.Rylander.

Et par gange igennem Michael Grønlunds snart lange karriere, har han taget et såkaldt kvantespring i stilmæssig forstand. Nu har han gjort det igen og brugt vinteren på, at male HELT nye billeder som han udstiller på de mange udstillinger hen deltager på i ind- og udland.

Billederne er stadig meget farverige. Men hvor det abstrakt ekspressionistiske udtryk tidligere var helt i fokus og ansigter og skikkelser var gemt i farvelagene, så er det nu trængt i baggrunden til fordel for et mere figurativt udtryk. Dog spiller ekspressionismen stadig en stor rolle i billederne og giver dem liv og spænding.

Man bliver fanget ind af det helt umiddelbare og dragende motiv med de fascinerende farver, og når man kommer tættere på opdager man, at de ekspressive farvelag har endnu et lag at byde på. Med den nye, mere figurative stil får Michael nu mulighed for, at give sine meninger til kende og komme med sine statements i forhold til den verden der omgiver ham. En mulighed han ikke havde med de fuldt abstrakte billeder. Kunst for Michael Grønlund er, helt basalt, et erkendelsesmiddel.

www.mgart.dk

Køb billetter til CPH Art Space 2021 med online-rabat her: CPH Art Space 2021