Line Munkøe

Jeg er født 1978 i Horsens, hvor jeg i dag arbejder som billedkunstner og antropolog. Debut i 2004 på Kunstnernes Påskeudstilling.

Det er en forundring over mennesket, menneskelivet med dets forløb, overgange og paradokser, der er drivkraft i mine værker. Det være sig: oplevelsen af at blive gammel og svækket, oplevelsen af at blive født, blive mor og give livet videre, den første kontakt mellem mor og barn, den svære proces mellem selvstændighed og afhængighed i det, at blive et voksent og frit menneske. Jeg bruger her min antropologiske nysgerrighed på livet i og omkring mig som et aktiv i den kunstneriske proces.

Mit billedsprog er figurativt, farverigt og fabulerende. Mine billeder fortæller ofte en historie, formidler en følelse eller livssituation. At jeg er vokset op i et hjem fyldt med værker fra kunstnersammenslutningen CoBrA, har helt sikkert sat sig spor hos mig. Ligeledes har min årelange fascination, ophold og rejser i Latinamerika åbnet en strøm af magisk realisme i mit sprog.

Jeg arbejder både med oliekridt på papir og akryl på lærred. På papir arbejder jeg med en særlig skraveringsteknik, hvor motivet frembringes gennem skravering af felter i mange lag af forskellige farver. Det efterlader overfladen åben og levende med en vævet struktur. Den teknik inspirerer også min tilgang til maleriet, hvor mine motiver ofte fremstår sitrende, frembragt af lag på lag af små penselstrøg og prikker. 

Min kunstneriske uddannelse har jeg fra såvel Aarhus Kunstakademi, som det argentinske akademi ”Escuela Superior de Bellas Artes Figueroa Alcorta”. Herudover er jeg uddannet socialantropolog fra Københavns Universitet, konfliktmægler og gruppeanalytiker.

www.lineskunst.dk

Køb billetter til CPH Art Space 2021 med online-rabat her: CPH Art Space 2021