Lill Thelin

For ca. 12 år siden droppede Lill Thelin sit job som Art Director for at male.

-Jeg var træt af at blive begrænset i min kreativitet og havde brug for et skift” siger hun selv. I dag har hun arbejdet sig ud af det grafiske og pæne og elsker at lege med stærke farver og strøg. På det rå, stemningsfulde værksted på det tidligere statsfængsel i Horsens, er der god baggrund for det, fortæller Lill Thelin.

Især modne, skæggede mænd figurerer på Lill Thelins portrætter. Her leger de ekspressive, voldsomme farver med modsætningen i det lidt fjerne, indadvendte udtryk i motivet. Der er masser af kunst med skønne unge smukke mennesker – Lill vil hellere male personer, som har levet et liv og har en historie at fortælle med deres afklarede blik og smukke rynker.

På et tidspunkt begyndte hænder at fylde mere og mere i Lill Thelins portrætter og stjal hendes opmærksomhed mere og mere.

– Der er så meget liv og udtryk i dem og de kan fortælle en historie på samme måde som et portræt, siger Lill Thelin.

På en tur på stranden, efter en maledag i Skagen, faldt Lill Thelin over et stykke gammelt, frønnet tov filtret ind til en stor knude. Denne knude havde på mange måder det samme komplekse, slidte udtryk som portrætter og hænder, og måtte males.

-De er udtryksfulde og som mine andre motiver, fortæller de forskellige historier til forskellige beskuere, forklarer Lill.

På Cph Artspace vises store farvefrække malerier med hænder og knuder på Wall 42.