Lene Weiss

Farver betager mig. Jeg nyder hvert et malerstrøg og fascineres af farvernes indbyrdes spil. Jeg elsker NATUR, ikke de trimmede haver, men det uordnede, LYSET i træerne, de langstrakte enge, lange græsstrå, bløde linier. En gang imellem har jeg malet en skål, og så flere skåle. For tiden er SKÅLE blevet min passion.

Hvorfor skåle? Jeg kan lide håndbevægelserne, når jeg maler dem. Igen går jeg efter det ikke-ordnede, de bløde linier, runde former og lyset, som smyger sig ind. Skåle findes i menneskers liv overalt; i fortiden, nutiden, og fremtiden. Vi har fundet dem i grave fra langt tilbage, hvor vi tæller årenes gang med 1000 år ad gangen, og skåle vil blive fundet blandt resterne af vores civilisation, og de vil være i fremtidens rumboliger.

Skåle-motiverne giver mig stor frihed til at lege med farverne. For hvert maleri kan jeg frit vælge et nyt sæt af farver eller fortsætte med et kendt sæt af farver. Skålene er figurative med detaljer i lys og skygge, men de giver også muligheder for abstraktion. Jeg elsker at male til musik, med mig selv som kor.

Jeg maler oftest med akryl på lærred; enkelte gange kan der være andre medier med, f.eks. oil bars, akryl pen, stof, pap, tyndt metal. Jeg har også iPad malerier.

Jeg er datalog og matematiker, hvilket jeg har levet af i fin harmoni med mine kunstmaler aktiviteter. Inden for alle 3 fag lever store kreative tanker, og der bygges overdådige virtuelle ‘slotte’ indlejret i formler, programmer og malerier. Jeg har malet siden 1987, og fra 1990 tog jeg undervisning på The Atheneum School of the Arts, La Jolla, Californien, hvor jeg, i forbindelse med mit arbejde, opholdt mig i halvdelen af året i en 10-års periode.

Med min teknologiske baggrund er jeg selv i stand til, og holder meget af, med basis i min værker, at fremstille smukke prints (fra A6 til A2), hvor både farver og penselsstrøg gengives så tydeligt, som var det maleriet selv man så.

Jeg har udstillet på censurerede udstillinger i Hvidovre, Holbæk, Hillerød, samt udstillet et årstid i Galleri ArtDanmark i Hillerød. Jeg udstiller i firma-kunstforeninger.

www.artwise.dk