Jørn Erik Nielsen

 Jørn Erik Nielsen er uddannet lærer med linjefag i billedkunst ved Hjørring Seminarium. Hans kunstnervirke startede så småt, da han startede på skulpturholdet ved Hjørring Kunstskole i 2001. Han har efterfølgende deltaget i skulpturforløb på Aarhus Kunstakademi samt hos Thomas Anderson, Skulpturskolen.

– Jeg havde min første udstilling i 2005, og har efterfølgende deltaget ved flere censurerede udstillinger. Den første gang i 2006 ved Nye Signaler, Frederikshavn Kunstmuseum.Mine værker genspejler min store interesse og passion indenfor det tredimensionelle billedsprog. Det er her jeg finder glæde og føler, at jeg befinder mig i det rette element, siger Jørn Erik Nielsen og fortsætter:

– Mine skulpturer har hovedsageligt mennesket i fokus og er tilvirket efter de klassiske principper med et moderne tilsnit. Mine stentøjsskulturer bliver modelleret op lag på lag, indtil jeg syntes skulpturen har opnået den ønskede form. Stentøjsskulpturerne bliver hårdtbrændt op til 1250 grader med kobberoxyd eller efterfølgende bemalet eller patineret med en lakbejds i flere lag.

-Jeg bestræber mig på, at bruge skulpturens stilling og udtryk som kommunikationsmiddel mellem værk og beskuer, så der skabes en refleksion hos beskueren. I det lys bruger jeg mytologi, psykologi og filosofi som inspirationskilde, siger Jørn Erik Nielsen.

www.joern-art.dk

 Køb billetter til CPH Art Space 2019 med onlinerabat her:  CPH Art Space 2019