Jens Haubek

Efter 25 år i mediebranchen som tv-billedjournalist, fotograf, klipper og producer forlod Jens Haubek i 2013 sit faste job, meldte sig ud af A-kassen og solgte bil og bolig for at følge sin drøm.  Han brændte så at sige sine broer godt og grundigt.

Han ville finde ud af, hvad han var i stand til og udtrykke meget mere af alt det, han havde haft lyst til i årevis.

-Jeg ønskede at lege! Male og tegne en masse og give musikken og skuespillet meget mere plads. Men i godt 25 år kunne jeg ikke. En eller anden indre blokering spærrede vejen. I virkeligheden turde jeg ikke, men det var jeg ikke klar over.Så i 2013 tog jeg en beslutning: Jeg VILLE have hul igennem til min kreativitet! Jeg ville forstå, hvad der forhindrede mig, og jeg ville bryde det!

Og som det er, når vi virkelig vil noget og går efter det: I 2014 efter 1.5 års intenst arbejde, både med krop og sind, bl.a. gennem en uddannelse som kropsterapeut og masser af impro-teater fik han det! – og tegninger og malerier begyndte at strømme hurtigt og uden besvær fra hans hænder- og gør det stadig.

– Samtidig, når én barriere falder, følger som regel andre med og hele mit udtryk er blevet meget friere!, siger han.

Jens Haubeks billeder fortæller afspejler både indre og ydre kaos, men også et legende sind, der finder ro og begejstring ved at fortælle historier og gerne spiser alle farver til morgenmad.

-Vi mennesker er sgu så langt ude ind i mellem, at vi hellere vil ødelægge denne smukke verden, end indrømme at vi er dovne og bange og usikre og savner kærlighed, mig selv inklusiv. Det giver en massse klovneagtige scenerier, når vi udmelder, ”jeg har det fint”, mens vi i virkeligheden kæmper med alt muligt. Det er både sødt, dumt og upraktisk på samme tid. Jeg vil gerne tilføre og åbne op for mere fantasi, historiefortælling, farver og eventyr til denne verden, så vi får mere af det. Noget vi kan gå på opdagelse i og glædes over. Så kan vi afbalancere de sorte sider og alle sorgerne med det. Det handler om at udtrykke sig!

Udover billedkunsten arbejder Jens i dag med at hjælpe og inspirere mennesker til at udtrykke sig frit og skabe glæde i deres liv. Gennem workshops og kreative samarbejder giver han redskaber og inspiration til at forstå og bryde indre og ydre blokeringer og finde ind til, hvem vi virkelig er, og hvad vi vil.

www.jenshaubek.dk