Inger Bennigsen

Det er naturens fantastiske farver i de skiftende årstider, der fascinerer Inger Bennigsen

– Jeg holder af at skabe rum og dybde – illusionen om det 3-dimensionelle. Billederne er for det meste figurative men ikke fotografisk nøjagtige. min motiv verden er også primært hentet i naturen – strand, sten, vand og skov men jeg maler også mennesker / f.eks. efter croquis tegninger, forklarer Inger Bennigsen.

-Stemningsbilleder – med ro er nok den korte beskrivelse af de billeder jeg har med på denne udstilling. Genkendelige steder uden at det behøver være et konkret sted, forklarer Inger og uddyber om sin kunst:

– For mig er det at male en nødvendighed – og det er en uudtømmelig kilde.. Jeg har ikke noget ønske om at komme i en speciel boks (hende der maler sten…) så jeg svinger fortsat med penslerne i alle retninger – og den seneste tid er jeg begyndt at male blomster. Her går jeg tæt på, leger med flydende farve og overlader dermed lidt af maleriet til tilfældigheder … en skøn og legende måde at male på, siger Inger Bennigsen.

Siden 2002 har Inger Bennigsen været udøvende kunstner og siden 2006 har hun malet på fuldt tid.

– Tidligere arbejdede jeg i shipping-branchen. Jeg har gået på mange kurser, modtaget privatundervisning, gået på kunstskolen Spektrum mv. Jeg har galleri/atelier i Rørholmsgade i Kbh, hvor jeg også afholder malekurser. Jeg underviser desuden i FOF, fordi jeg holder meget af at formidle den viden og erfaring jeg har oparbejdet igennem årene. Sidste år underviste jeg også på to malerejser til hhv Spanien og Italien – dejligt at dele både rejse-og maleglæden med andre, siger Inger Bennigsen.

 www.bennigsen.dk