Ina Christensen

Ina christensen har en videre uddannelse som kunstterapeut. Hun har i flere år undervist børn og unge med særlige behov i billedkunst.

Igennem en årrække, har hun som elev selv malet hos kunstneren Hans Christian Rylander på Bogø. Der arbejdede hun og de andre elever blandt andet med farvernes betydning, om hvordan visse farver kan “stjæle” hele opmærksomheden, om hvordan man skaber dybde, om detaljer, kontraster og om det at arbejde sig ind i fladerne.

Af Rylander, og senere også af Maleren Jesper Palm, lærte Ina Christensen også om vigtigheden i at “rense” ud, for som de begge har nævnt, alt i et maleri bør ikke have lige stor betydning. Der må gives plads til visuel ro på udvalgte områder.

-Jeg starter et nyt maleri på en stemning og oftest kun med en vag ide om, hvad det skal handle om. I løbet af dagene, ændres, fjernes områder og tilføjes noget nyt og andet. Først til allersidst, ofte efter mange dage, går jeg i gang med helt små pensler, og arbejder så intenst med de små detaljer, fortæller Ina Christensen og uddyber:

– Jeg holder af eventyr og myter. Inspireres også af og til af nattens drømmespor, men også meget af andres ord og vendinger. På et tidspunkt var jeg eksempelvis til et foredrag, hvor foredragsholderen fortalte om en længere rejse, men det jeg især hæftede mig ved, og stadig husker, var hans ord: “sommetider handler det om at være forundringsparat”… de ord kunne jeg ikke glemme, og dage senere startede jeg på maleriet om pigen og hendes ballon, som kunne løfte et tungt æble med sig op i himlen.

Køb billetter til CPH Art Space 2020 med online-rabat her: CPH Art Space 2020