Ibrahim Yassin

Jeg er kurder og blev født i det sydlige Kurdistan i 1967. Jeg er oprindelig uddannet som kemilærer, men interessen og passionen for kunst har været med mig helt tilbage, da jeg var ung.

Jeg bruger blæk som det vigtigste redskab til at udtrykke mine følelser. Det jeg producerer er nogle grafiske tegninger, hvor jeg prøver at skabe en stemning fuld af fordybelse. Jeg benytter mest sort og hvid, hvor kontrasten mellem de to farver fascinerer mig utrolig meget. Alligevel er der værker, som indeholder andre farver, der er til formål for at fange øjnene og give ekstra mening til værkerne. Når jeg tegner, går jeg meget op i både teknik og indhold og prøver altid at finde den passende teknik til det indhold, som jeg gerne vil udtrykke.

Kalligrafi er en anden del af mine værker, derfor inddrager jeg nogle gange håndlavede kurdisk skrift i mine værker. Håndskriften er med til at tilføje en vis poesi til værket. I det hele taget synes jeg, at det er inspirerende for mig at give liv til bogstaver og vise deres smukke grafiske former, som bliver kønnere og kønnere, jo mere man ser på dem. Teksterne henter jeg mest fra digte, sange, ordsprog eller er de mine egne ord.

I mine tegninger udtrykker jeg forskellige emner og prøver at finde et personligt udtryk ved hjælp af streger, blækpletter, flader og former. Mine menneskefigurer afspejler historier, tanker og deres levevilkår. Jeg prøver at nå deres indre rum for at kunne leve mig ind i deres følelser. Jeg har desuden altid været fascineret af naturen, fugle og fisk, som hjælper mig med at omdanne tanker og fantasier fra mit hoved til tegninger på papiret.

www.ibrahimyassin.com

Køb billetter til CPH Art Space 2021 med online-rabat her: CPH Art Space 2021