Helge Voldbjerg

Helge Voldbjergs værker og relieffer hylder livet. Værkerne er udført i rustfrit stål enten som skulpturer eller som relieffer. Stålet kan udtrykke styrke, råhed, yndefuldhed, elegance og lethed.

Den første skulptur blev til i Helges læretid, derefter stiftede han familie og fik 3 børn hurtigt efter hinanden og havde derefter hænderne fulde. Helge kunne jo lide sit håndværk og har altid produceret ”lidt af hvert” – bl.a. legetøj til børnene og andre praktiske ting. Da børnene så blev større, tog han så igen fat på det kunstneriske og producerede nogle små værker, som så kom på udstilling. Det gik jo rigtig godt, og der blev lavet flere og flere værker, som så også blev udstillet. Helge er udlært klejnsmed og arbejder stadig i faget.

Helge bevæger sig fra de små størrelser til højder på 2- 3 meters højde, dog uden at miste interessen for de små formater. Han arbejder også på at lave skulpturer, der er meget større (over 5 m høj).Han arbejder bl.a. også med wire art, lavet i strimler i rustfri stål. (børne eller voksentegninger kan foreviges i stål).

I tidens løb er det blevet til mange udstillinger i forskellige kunstforeninger. Derudover har han udstillet i Skagen, Silkeborg, Mongstad i Norge, Ringkøbing, Odense, Hillerød, Roskilde og København. I 2016 udstillede han 4 værker på den censurerede udstilling Roskilde Åben. Derudover udstiller han på Kystgalleriet i Liseleje, Galleri Bent Eggert, Tunø og Skulpturparken i Svankjær i Thy.

I sommeren 2018 planlægger Helge an at deltage i udstillingen ”Den Internationale Skulpturbiennale i Agger i Thy 4. til 31. august 2018”. Her vil bl.a. Verdensballetten give opvisning. Udstillingen foregår i Agger by og ved havet på høfde 89+90.

Han deltager selvfølgelig også i CPH Art Space i påsken 2018, Kunst på Musicon i Roskilde (25/5-27/5-2018) og Hillerød Kunstdage 9/3-11/3-2018. Et af Helges værker – Liselejepigen ca. 2,5 meters højde- står ved Kystgalleriet i Liseleje (ved Lisestuens Ishus på vej ned til stranden). Der kan man også se flere andre skulpturer.

Helge har eget atelier og galleri på hjemmeadressen og der er åbent efter aftale.