Art Money

Artmoney er et dansk, anarkistisk kunstprojekt, som blev lanceret af Lars Christian Kræmmer i 1997.

Sigtet med artmoney er, at udbrede en global valuta af original kunst, som mennesker verden over selv kan lave og bruge direkte i butikkerne. Det handler også om at give kunstnere med få midler en anstændig købekraft. Samtidig er artmoney en kommentar på værdibegrebet, hvor det fremhæver vigtigheden af originalitet og ligeværd.

Artmoney måler 12×18 cm og kan laves i alle, holdbare materialer. Hver artmoney forsynes med produktionsår, serienummer, land, kunstners navn og kunstners signatur. Artmoney er et originalt, håndlavet kunstværk. Kursen på artmoney er ens for alle. Lige nu ligger kursen på kr. 200.

Kunstnere registrerer sig som artmoney producenter på www.artmoney.org. De køber en profil med egen web shop, hvor de kan uploade- og sælge egne artmoney uden kommission. Som artmoney kunstner er man del af et globalt netværk af kunstnere, og man kan således deltage i gruppeudstillinger, workshops m.m. eller selv tage initiativ til fælles artmoney begivenheder. En artmoney kunstnerprofil koster kr. 1 om dagen + moms. Det svarer til kr. 456,25 om året.

På artmoney sitet findes en liste over butikker, som accepterer artmoney som hel- eller delvis betaling. Det er gratis at oprette en ”Shop profil” og butikken bestemmer selv, hvor mange % de ønsker at acceptere i artmoney. Det typiske er, at butikken accepterer 50% i artmoney og resten i almindelige penge.

Frederiksberg Kommune er ”Artmoney Capital of the World.” Det betyder at kommunen og handelsforeningen støtter projektet moralsk og spiller en aktiv rolle i udbredelsen af artmoney som valuta i butikkerne. Derfor ligger artmoney’s hovedkontor på Frederiksberg. Her kan man se artmoney fra forskellige kunstnere og få en snak med Lars Christian Kræmmer om mulighederne ved deltagelse i kunstprojektet.

Art Money er præsenteret med en stor stand på CPH Art Space.

www.artmoney.org

Følg artmoney på Facebook her: https://www.facebook.com/artmoney.org/