Anna Laurine Kornum

Vi skal længere ind. Helt ind i sindet. Og det kommer vi i selskab med kunstneren Anna Laurine Kornum, der fører os rundt i sindets mørke krinkelkroge og leger med de destruktive kræfter som kunstnerisk drivkraft. Og hun gør det godt på sin egen underspillede måde og med sig selv som figurativ alter ego i en række af værkerne.

– Jeg arbejder primært med seminaturalistisk akrylmaleri og som tegner med graphic novels (digitalt og analogt). Jeg vægter det tekniske højt og er drevet af trangen til konstant at udvikle min kunnen såvel som mit ideunivers. Jeg mener det er en forsømt dyd blandt billedkunstnere at meste en faglighed og et håndværk. Jeg arbejder med modsætninger eller dikotomier. Blandt de dominerende dikotomiske temaer i mine værker er: mennesker og dyr, moderskab og død, natur og manipulation/teknologi, fortæller Anna Laurine Kornum og tilføjer:

– Mine motiver strømmer fra et indre univers, en række temaer og fragmenter af biografiske detaljer i et privat symbolsprog, der over årene er blevet tiltagende detaljeret, fortæller kunstneren – og det har sin naturlige forklaring. Anna Laurine Kornum er nemlig uddannet indenfor biologi og filosofi fra Københavns Universitet (2010), og det gennemsyrer hendes værker.

Naturens mørke side

Motiverne kredser om menneskets forhold til dyr og til naturen og menneskets mørke og destruktive sider analyseres med hvert penselstrøg.  Kornum har tidligere forsket i dyreadfærd ved KU SCIENCE, og meget af hendes inspiration stammer fra fordybelser i faglitteraturen.  Hun ser ikke videnskab og kunst som adskilte størrelser, men derimod som rige, komplimentære størrelser for hinanden.

– Som barn var jeg i min helt egen verden. Jeg havde tidligt en stærk fascination af alt det der skræmte mig, f.eks. i 1980’ernes koldkrigsatmosfære, blev atombomben mit symbol på en uhyggelig destruktiv kræft, der udgør mennesket skyggeside. Et andet fremherskende tema hos mig er dyrene og naturen. Jeg har altid følt empati for dyr og deres lidelse i menneskets varetægt. Jeg voksede op på landet, hvor døden ofte viste sig i form af Dakavognen, der kom for at hente de døde smågrise, der var smidt langs vejen, fortæller Anna Laurine Kornum og tilføjer:

– Til stadighed udøver dyr, deres liv og død, en nærmest magisk tiltrækningskraft på mig og jeg kredser, i mine værker, om denne animalske magi, f.eks. i serien Xenotransplantation fra 2010, der omhandler organtransplantation mellem dyr og mennesker.”

Anna Laurine Kornum er født i Århus i 1978 som nummer to ud af fem døtre, faderen praktiserede jura og moderen var socialpædagog. I 1987 flyttede familien til et husmandssted uden for Haderslev. I 1999 blev Kornum optaget på Designskolen Kolding, men afbrød uddannelsen og flyttede til Vesterbro i København, hvor hun begyndte at male og siden at studere.

Siden 2006 har Kornum haft soloudstillinger på galleriet Rumkammerat samt i en række gruppe udstillinger herhjemme og i udlandet. Senest hos Dencker + Schneider i Berlin.

Køb billetter til CPH Art Space 2019 med online-rabat her: CPH Art Space 2019