Alf Pedersen

Alf Pedersen er en autodidakt kunstner. Bosiddende i Esbjerg med 25 år på bagen som kunstner. Han arbejder med collager og stencils på forskellige materialer som lærreder, skateboards, lysskilte og gamle jernplader. Også gerne forskellige træmaterialer og hvad der ellers har en flade der tiltaler ham.  Hans kunst afspejler hvad gammelt kan blive til når man tænker nyt, kreativt og ud af boksen. Han elsker at sammensætte forskellig ting og har ikke nogen regler for hvad og hvordan der skal arbejdes med et værk. Nye ideer skal føres ud i livet – det har været hans mantra igennem alle årene som kunstner.

Inspirationen får han mange steder fra – lige fra musikken og filmens verden til hvad der forgår i verden omkring ham. For nogle år siden fik han nogle gamle lysskilte som han tænkte kunne bruges kunstnerisk. I dag er de kunstværker med varme farver og motiver af forskellige kendte personer som David Bowie, Charlie Chaplin. James Brown – musikken er hans tro følgesvend og spænder lige fra punk til jazz.

Hans vej ind i kunsten startede allerede som 17-årig hvor hans forældre fik nye genboer:

-Manden, der hed Kurt, havde selv været gallerist i 80 erne. Første gang jeg mødte ham var han i gang med, at lave en træskulptur. Min nysgerrighed blev vakt hvilket Kurt straks så. Han inviterede mig indenfor i deres hjem. Og det jeg mødte her var helt anderledes end jeg var vant til hjemmefra. Vilde skulpturer, farverige abstrakte værker og meget andet fed kunst. Jeg var solgt på stedet og min kunstneriske flamme blev tændt, fortæller Alf Pedersen.

Køb billetter til CPH Art Space 2021 med online-rabat her: CPH Art Space 2021