Suzana Profeta

Suzana er født i Brasilien, og er uddannet på kunstakademiet Liceu de Artes e Ofícios i Sao Paulo i 1990. Hun har også en masters i interkulturel kommunikation og marketing fra både São Paulo og København, hvor hun flyttede til i 1992. Suzana er desuden eksklusiv fotograf for iStock og Getty Images.

Suzana forundres af detaljerne i det almindelige, som ofte bliver overset; om det er skygger i sandet, lyset igennem en hvid skjorte eller refleksionen i en lille fugls øjne. Hun leder ofte efter nye vinkler og dybde i det kendte, samt skønheden i de detaljer, som ofte bliver overset.

Hendes erfaring med olie og akvarel kan ses i de resultater hun opnår med den alcohol ink teknik hun løbende udvikler på. Hun blander realismens penselkontrol med abstraktets tilfældighed og tekstur. Suzana maler både på syntetisk papir, lavet af genanvendte plastpaller og på lærred. På det seneste er hun også begyndt at arbejde med 3D effekter på lærred.

Suzana inspireres for tiden af de vilde dyr fra Københavns hjerte; Amager og Kalvebod Fælled. Du inviteres derfor til at kigge dyrene dybt i øjnene og lære den københavnske fauna bedre at kende. Hun tror nemlig på, at når man ser en anden i øjnene, bliver der skabt et tættere forhold, større forståelse og respekt.              

 www.profeta.dk