Suzana Profeta

Født i Brasilien, blev Suzana uddannet på kunstakademiet Liceu de Artes e Ofícios i Sao Paulo i 1990. Hun har også en masters i interkulturel kommunikation og marketing fra både São Paulo og København, hvor hun er flyttet til i 1992. Suzana er også eksklusive fotograf for iStock og Getty Images.

Suzana forundres af detaljerne i det almindelige, som ofte bliver overset; om det er skygger i sandet eller refleksionen i en lille fugls øjne. Hun ofte leder efter nye vinkler og dybde i det kendte, samt skønheden i de detaljer, som ofte bliver overset.

Hendes erfaring med olie og akvarel kan ses i de resultater hun opnå med den alkoholblæk (alcohol ink) teknik hun har udviklet, hvor hun blander realismens penselkontrol med abstraktets tilfældighed og tekstur. Suzana maler både på syntetisk papir, lavet af genanvendt plastpaller og på lærred.

”I mine nuværende malerier kommer jeg helt tæt på flere dyr og insekter i den danske fauna. Med mine værker drømmer jeg om en verden hvor vi, bogstaveligt talt, ser naturen i øjnene og møder den der hvor den er. Jeg tror på, at når man ser en anden i øjnene, bliver der skabt et tættere forhold og respekt.

www.profeta.dk

 Køb billetter til CPH Art Space 2022 med online-rabat her: CPH Art Space 2022