Susan Lüth Hedegaard

Jeg er optaget af storheden og kraften i naturen.

At al vækst er afhængig af lysets kraft, at farvesynet er en subjektiv oplevelse som opstår mellem sollys overflade og det vi ser, er meget fascinerende.

Farven giver energi og lyset gør at vi overhovedet kan se farverne.

Jeg oplever uanede muligheder for inspirationskilder i naturen bare ved at være der og gemmer arbejdet og fortolkningen til jeg tilbage i ateliet. Landskabet, højderne, dybet, mønstre, strukturer, farver og stemningen sætter sine spor i mine værker og jeg kan lide at afprøve nye materialer og metoder – altid med afsæt i natur.

I mit studie i eksperimenterende billedkunst (PD) har jeg har undersøgt lyset i maleriet tilbage fra middelalderen og frem til impressionismen, studeret hvorledes lyset er blevet anvendt og hvilken betydning det har haft for udtrykket gennem historien. Disse undersøgelser har haft stor betydning for mine billeder, uden at jeg dog arbejder teknisk korrekt, tværtimod leger jeg med logikken, kombinerer den farveslørede atmosfæriske transparens med et kraftigt lag på lag farvevalg, for på denne måde at skildre uendeligheden. På denne udstilling vil jeg udelukkende vise værker lavet på plexiglas, der med sin blanke overflade reflekterer lyset alt efter hvor det er placeret. Derudover maler jeg på lærred, skifer, træ, arbejder med collage og skæve stentøjskrukker.

Jeg har haft adskillige udstillinger rundt i det ganske land, i kunstforeninger og på gallerier, med afstikkere til Sverige USA og Italien, både i grupper og solo.

www.susanluth.com

Køb billetter til CPH Art Space 2021 med online-rabat her: CPH Art Space 2021