Ole Hedeager

Jeg bor i den dejlige landsby Klovborg i Danmark, der ligger tæt på den jyske rygge nær Jelling, hvor vikingernes konger regerede over det meste af Europa og England i århundreder. Mange har sandsynligvis ikke opdaget denne lille perle, hvor jeg bor, men stedet fortjener meget mere opmærksomhed. Især fordi der er ro og fred i idylliske omgivelser til, at kunne tænke de store kreative tanker

Oprindeligt er jeg uddannet grundskolelærer med blandt andet linjefag i billedkunst og har en fortid som reklametegner og dekoratør. Jeg vandt min første tegne -konkurrence allerede som 13-årig og solgte mine første tegninger i samme år. Sidenhen, har jeg vundet internationale præmier for mine pasteltegninger, tegnet for ugebladet Hjemmet og været med i det allerførste afsnit af; Danmarks bedste portrætmaler. Derudover har jeg undervist i mange år for både børn, unge og gamle, i hvordan man lærer at tegne. Jeg underviser endda online og tilmed på engelsk på platformen Skillshare. Kort sagt…Jeg har tegnet og malet, hele mit liv og studiet af linjer, former og farver, er blevet en besættelse for mig, som manifesterer sig i et behov for at udtrykke mig. Jeg betragter mig selv mest som en håndværker, der søger stadiet over det egentlige håndværk, der kan realiseres i det, der kaldes kunst. Jeg leder konstant efter det perfekte, så perfekt, at det har det ufuldkommenes udtryk og lethed.

For nogle år siden blev jeg optaget af Jackson Pollocks malerier (Drip-painting og action painting), som netop er den stil/håndværk jeg i årevis har ledt efter. Den har jeg taget til mig, kælet for…eksperimeneteret, været frustreret, begejstret og frustreret igen og fundet min helt egen særpræget stil, som er under løbende udvikling.

Hvad er Drip-painting så? Helt teknisk?

Drip painting er en stil, der skaber dynamiske og unikke billeder. Man kan sige, at det er en form for abstrakt kunst, hvor maling dryppes eller hældes på lærredet eller papiret. Man lægger et tomt stykke lærred / papir på gulvet. På dette tidspunkt ved jeg, hvad den grundlæggende struktur for, hvad jeg vil fremstille, er. Jeg bruger en række håndledsfejer og bevægelser både fremad og bagud i hvert slag. På denne måde kan jeg styre, hvor den første malingbølge går. Jeg træffer beslutninger på et par sekunder om, hvor malingen skal placeres i forhold til al den anden maling på lærredet på det bestemte tidspunkt

I mine Drip-paintings forsøger jeg generelt at give en maskulin indsigt i fysiskheden. Disse afspejler stemninger og følelser og en personlig indsigt i at være et menneske. Ydermere har jeg altid været betaget af den ”Nordiske Stil” som er afdæmpet enkel og stilfuld og indeholder stort håndværksmæssig viden udtrykt i noget enkelt og smukt. Jeg håber, at du kære læser vil finde eller genkende disse træk i min kunst.

www.unik-krea.com

Køb billetter til CPH Art Space 2021 med online-rabat her: CPH Art Space 2021