Ole Frandsen

En amatør betegner ifølge Wiki et menneske med lidenskabelig tilgang til et område i livet. Og den tilgang har jeg til at male billeder.
Så jeg er amatørmaler. Begyndte at male i 2011 og har fulgt mange høj- og aftenskolekurser, og jeg har siddet masser af timer foran lærredet og bakset med stoffet.
Jeg tilstræber at gøre mine billeder sanselige.

Jeg udstiller på CPH Artspace nogle portrætter samt billeder fra naturen og det gamle landbrug, jeg kendte som dreng.
Det var nemlig fuldt af sanseoplevelser. Lugten i kostalden, hos grisene, hesten, af benzinen fra Ferguson’en, dyrenes lyde, deres udtryk og måder at bevæge sig på. Meget af det er tabt i dag; og det vil jeg gerne fastholde i disse malerier, som således er nostalgiske, det står jeg ved.
Inden jeg går i gang med penselen, laver jeg ofte en pålimet bund af avispapir, der spreder sig i flossede flager over lærredet. Jeg kalder stilen Zerissenheit, bare for at lyde højpandet.
De forrevne papirkanter, glimtene af avistekst og den forøgede farvesugning under penselstrøgene med tynd maling giver altsammen billederne en rå dybdevirkning, jeg godt kan lide.
De udstillede billeder er alle naturalistiske. Jeg kigger efter foto, når jeg maler dem, men det skal slet ikke være én-til-én billeder. Der skal tilføjes noget ’sjæl’, hvad det så end er, og malerens penselbevægelser må gerne kunne ses. Det er jo for hulen et MALERI – min subjektive forestilling om og udtryk for verden, som jeg kender eller kendte den.

Andre gange arbejder jeg ikke efter foto, men finder former, figurer, farver, streger og bevægelser frem indefra og krænger dem ud i en stil, man må kalde abstrakt ekspressionisme. Der er utallige malere indenfor denne genre, men jeg håber, jeg har fundet – eller finder? – mit eget særpræg. Disse billeder udstiller jeg andre steder. De kan også ses på min hjemmeside.

www.gallerinoerholm.dk

Køb billetter til CPH Art Space 2020 med online-rabat her: CPH Art Space 2020