Laurent Auer

Der er billeder og symboler som gør indtryk på mig af forskellige grunde i hverdagen, som følger mit livs tilfældigheder, og som jeg gendanner i billeder. Disse billeder er ikke fuldstændigt logiske. Det er en blanding af virkelighed og fantasi, en kombination af datid og nutid, af forskellige blandede verdener.

Vores hjerne optager billeder af virkeligheden og analyserer, evaluerer og klassificerer dem så. Disse gode og dårlige minder bliver til erfaringer, som vi kan bruge fremover. Disse minder er lektioner for fremtiden, og det er dem jeg illustrerer i malerier.

Ofte kommer disse billeder spontant til mig. Jeg noterer dem uden store anstrengelser i første omgang. Dernæst jeg skal blot male dem på den mest forståelige måde. Andre gange er mine malerier resultatet af brøndens dybeste vand, en række af små, undselige ideer fra hverdagen, som tager form gennem en serie af anstrengelser. Det væsentligste i mit malearbejde er disse følsomme, symbolske billeder, som bliver synlige gennem malerier malet bedst muligt. Mit mål er at publikum skal forstå det ganske klart, derfor bruger jeg en figurativ stil med mange detaljer. Det er et håndværk hvor jeg stiler efter perfektion, dette tager tid, meget tid, fra den første ide, over tegning og komposition til maleriet i flere lag, men man opnår intet uden arbejde. Jeg er kun en illustrator af min fantasi.

www.laurentauer.dk

Køb billetter til CPH Art Space 2020 med online-rabat her: CPH Art Space 2020