Jørn Erik Nielsen

Jørn Eriks passion inden for kunsten er især det tredimensionelle billedsprog, og sit arbejde med ler og bronze. Det er her han bedst udtrykker sig kunstnerisk. Jørn Eriks fascination kommer til udtryk i abstrakte og finurlige værker i stentøj, raku eller støbning i bronze.

Jørn Erik bliver inspireret af Vensyssels rå natur, kultur og hændelser – menneskets dynamik, den feminine energi og ynde eller maskuline kraft.

Skulpturerne, hvor mennesket er i fokus, får ofte et mytologisk, filosofisk eller psykologisk udtryk spædet med nordjysk humor.  

Tom Jørgensen, Kunstanmelder skriver i 101 kunstner 2012: Jørn Erik Nielsen bruger menneskekroppen til at udtrykke det indre liv, der bestemmer, hvordan vi agerer fysisk: om vi hviler i os selv, om vi er frustrerede, angste, usikre, forelskede, nysgerrige, ekstatiske. 

Tom Jørgensen beskriver i 2018 Jørn Eriks værker således:

Stentøjsskulpturerne kredser om menneskets sind. Om vores bekymringer og sorger, glæder og smerter, om kærlighed, rådvildhed og tillid. Jørn Erik Nielsen gør det på en meget håndfast måde: ved simpelthen at vise menneskehoveder og så de tegn eller symboler, der viser, hvordan det pågældende menneske har det. Ja, skulpturerne rækker faktisk udover det enkelte individ og ind i det fælles, det almenmenneskelige.

Jørn Erik Nielsens stentøjshoveder rammer lige ned i vores psyke, personlighed og væremåde. De overskrider det enkelte jeg sfære og bliver almenmenneskelige. Vi genkender os selv på godt og ondt. Bedre kompliment kan en kunstners værker vel ikke få …

Køb billetter til CPH Art Space 2022, Godsbanen, med online-rabat her: CPH Art Space 2022, Godsbanen