Frida Franko-Dossar

Først kom forelskelsen i den nøgne sorte streg. Den energiske og målrettede – og den kærtegnende og delikate. Og stregerne har fundet vej tusindvis af gange rundt og rundt om det vigtigste af emnerne – mennesket.

Vi har været i alle kringelkroge sammen. Den sorte streg og jeg. Set dybt i øjnene på – betragtet og skildret skønheden af hundredvis af mennesker. Funderet over livets mening, og fabuleret. Og vi har også drillet sammen… Men altid med respekt for, at mennesket er vidunderligt, skrøbeligt og værdifuldt.  

Den sorte streg fik følge af farverne med årenes løb, og farverne hjalp til at blive ved med at fortælle – sandheder og drømme. De var med til at fortælle historien Om dengang hunden, katten og musen blev fjender for evigt. Billedbogen, der blev til efter en historie fra en anden del af verden – med bro til vores over farver og steg.

Efter mange år med streg og penselstrøg på den flade papir og lærred fik mine hænder lyst til at give form til stregen. Kærtegne og slås med materien. Mærke efter mennesket, og sætte mærker efter mennesket med de bare hænder i glas og ler. Og jeg er ikke færdig med at gå rundt om, beundre, og forsøge at beskrive – det vigtigste af emnerne. Mennesket.

www.gallerifranko.com

Køb billetter til CPH Art Space 2022, Docken, med online-rabat her: CPH Art Space 2022, Godsbanen