Anna Hvid

Jeg er ikke formelt uddannet kunstner, men jeg har tegnet og malet altid, og har gennem tiden modtaget undervisning af forskellige danske og internationale kunstnere, som har hjulpet mig med at skærpe min stil. Jeg er uddannet cand.polit. og har en ph.d. i økonomi, men min interesse for maleri bliver hele tiden stærkere, og jeg har i flere omgange taget orlov fra mit arbejde, for at kunne bruge fuld tid på at male.

De seneste mange år har jeg primært malet med akryl på lærred. Når jeg maler, går jeg ind i en verden hvor der ikke er noget rigtigt og forkert, og ingen formelle regler. Det er en verden af total frihed, som jeg ikke oplever på samme måde noget andet sted.

Da jeg var yngre lagde jeg rigtig meget tankevirksomhed i mit maleri, men jeg har med tiden fundet ud af, at det først rigtig fungerer for mig hvis jeg arbejder mere intuitivt. Det kan stadig være en kamp, da det ikke falder mig naturligt, men jeg oplever at jeg bliver bedre og bedre til det.

Jeg bliver inspireret af smukke former og farver. Hvad der er smukt er selvfølgelig totalt subjektivt, så det er måske mere korrekt at sige former og farver som, af en eller anden grund, taler til mig. Når jeg begynder på et maleri, er det typisk med en grov ide om hvilken form, eller former, det skal indeholde, og hvilke farvekombinationer der skal dominere. Resten finder jeg ud af hen ad vejen, i en kombination af en kamp og en dans med malingen på lærredet. Jeg synes det er ekstremt svært at beskrive hvad jeg laver og hvorfor, men en berømt kunstner (som jeg siden har glemt hvem er) har sagt ”I paint what I want to see”, og det citat rammer spot on for mig. Jeg maler det jeg gerne vil se.

www.annahvid.dk