Valentina Djurhuus-Andersen

Valentina Djurhuus-Andersen er autodidakt kunstner og arbejder med forskellige udtryksformer i mixed media, tuschtegning,Akrylmaleri,  foto og keramik i farve og sort/hvid. Hun har modtaget undervisning på bla Thorstedlund og Langelands Kunsthøjskoler og Kunsthøjskolen i Holbæk. Endvidere er hun blevet coachet af Kunstterapeut Sussie Bengtsson og billedkunstnerne Aina Haugen, Michael Møllmann og Hussein Tai.

De fleste af hendes billeder er malet på en baggrund af et abstrakt maleri hvor hun skaber struktur i det ‘kaos’ der er. Derved dannes der et billede. Denne proces ‘ styrer’ nærmest sig selv og maleriet dukker derfra op.

-Jeg finder motiver i det abstrakte og fremhæver disse. For mig er det primært Ansigtet og Masken der er spændende og jeg er er facineret og undersøgende på hvad de kan udtrykke, siger hun og tilføjer:

-Jeg vil gerne give beskueren en anderledes visuel oplevelse og give beskueren mulighed for at ‘opdage’ deres egen fantasi. Det bliver en oplevelse præget af hvad der fylder hos beskueren netop på det tidspunkt de ser mine billeder. Måske en rejse til det ubevidste?

Valentina Djurhuus-Andersen  har ladet sig inspirere af bla Cobra, Basquait, Arens og Kusama og plukker fra stilarter som ‘Street art ‘ og ‘Tribal art’. Bor og arbejder i Dianalund på Vestsjælland.