Robert Røssell

Billedkunstner Robert Røssell, født 1965, har taget koncentreret undervisning hos billedkunstneren Egon Bjerg Nielsen fra 1983-85 i samtlige kunstneriske discipliner: croquis, genstandstegning, komposition, billedkunst.

Er sidenhen uddannet på Skolen for Brugskunst fra 1985-90 på Beklædning- og Tekstillinien. Robert Røssell har fra 1990 arbejdet i designbranchen med beklædning, illustration og markedsføring og gennem 10 år fra 1996 frem til 2006 undervist i farvelære, croquis, design m.m. på Bec Design Hellerup.

 Fra 2006 har han arbejdet koncentreret som fuldtids billedkunstner.  Han besluttede dér at tage sit oprindelige ståsted, som blev indledt hos billedkunstner Egon Bjerg Nielsen og som i dag danner ramme om hans arbejde, op.

Han har udstillet offentligt blandt andet på den censurerede udstilling Kunstnernes Påskeudstilling kp09, Århus, på Annaborg i Hillerød, flere gange i Farum Kulturhus (hvor han er udnævnt til huskunstner) og på Galleri Margit Dørflinger i Randers, Galleri Claus C og Galleri LB i København.

Siden 2015 har han deltaget i kunstmessen Kunst for alle, hvor han har udstillet i Øksnehallen og Lokomotivværkstedet i København, Ridehuset i Aarhus og i Aalborg Kongrescenter.

 I oktober 2017 indviede Furesø Kommune sit nye rådhus. Med henblik på at formidle kommunens indsats på klima- og miljøområdet blev Robert Røssell kontaktet for at skabe værkerne From One Place To Another  (Fra en bevidsthed til en anden). Værkerne er skabt på to lærreder i størrelsen 140 x 180 cm i akryl, blyant og mixed media, og blev præsenteret ved indvielsen af rådhuset den 7. Oktober 2017. Værkerne hænger i den nye atriumgård, der findes midt i byggeriet, over indgangen til kommunens nye byrådssal.

Robert Røssell er repræsenteret i kunstbogen 101 kunstnere 2014, der er blevet udgivet af Forlaget Ja.

www.robertrossel.dk

Køb billetter til CPH Art Space 2019 med online-rabat her: CPH Art Space 2019