Karin Bach

Karin Bach er uddannet designer fra Danmarks Designskole. I dag arbejder hun på halv tid som grafiker, hvilket giver hende  en del fritid, hvor hun kan dyrke sin altoverskyggende interesse – at male. Dette sker fra hendes lille atelier i Hvidovre.

Om sin kunst fortæller Karin:
-Motivet skal være interessant og sige mig noget. Jeg maler oftest mennesker i en særlig situation eller stemning, og jeg er mest tiltrukket af personer, der er lidt i modvind. Jeg synes først, at jeg er færdig med mit maleri, hvis jeg har fanget den rette stemning, som personen eller situationen har efterladt hos mig.

-Jeg arbejder gerne længe og tålmodigt med et maleri, og er opfyldt af en indre stræben efter et råt og uperfekt udtryk. For at udfordre mig selv og min ‘skolede teknik’ starter jeg altid med en abstrakt overflade, som er malet op i flere farver, og der fra lader jeg langsomt motivet vokse ud af det. Det færdige resultat skal helst ikke fremstå alt for ’pænt og nydeligt’ og ofte anes baggrundens farver i det færdige resultat, hvilket kun tilfører det ekstra liv og nerve .

Karin har de seneste år udstillet i diverse kunstforeninger og virksomheder, og dette efterår har hun medvirket i ’Danmarks bedste portrætmaler’, hvor hun nåede helt til finalen.

www.galleri-bach.dk

Køb billetter til CPH Art Space 2021 med online-rabat her: CPH Art Space 2021