Karen Villia Jensen

Jeg kalder selv min teknik for “AT FORSTYRRE” – man kan også kalde det sampling – at lægge et transparent lag ad gangen ovenpå og ind over hinanden, og lade det opløse sig. Jeg lægger næste lag blindt på, uden plan- dyr, symboler, rønnebær, mennesker, bygninger etc. – ved at gentage at lægge lag på indtil motivet næsten knækker og mister sin figuration. Det er her, det spændende ligger. Når motivet nærmest står og dirrer!. . Kompositionen bliver collageagtig – og de lærreder, jeg benytter, er af ren hør og er meget groft og råt, hvilket bevirker at malingen nogle steder klumper lidt, så det kan minde om krøllet papir. Så selve lærredet arbejder med.

Livssyn og kunstneriske vision

Jeg er optaget af hvad vi kommer fra og hvem vi kommer af, historiens og naturens gang, menneskelivets cyklus og sammenhæng med den større historie. Jeg blander inspiration fra min personlige historie med dyre- og naturskildringer samt mytologiske og symbolske elementer. Hverdagslivets dyre- og planteverden forbindes med menneskehedens kultiske fortid, liv og død, organisk og uorganisk tematiseres i mine arbejder. 

Jeg kan bedst lide at arbejde i serier, eller med temaer, så arbejderne ikke står som solister. Jeg inspireres af et emne eller en historie; der skal være noget, der trigger og sætter tanken i gang. Og når noget virkelig presser sig på, laver jeg en af mine æsker: der tematiserer det, jeg er optaget af, ked af eller vred over. Små, personlige arbejder, der bl.a. bragte mig ind på KE i 2012. Det, at forholde sig til noget, putte det i en æske og kunne lukke det til, tiltaler mig. 

Samspillet med naturen er det overordnede tema i min kunst. Jeg er mere bekymret for os som menneskehed end for dyrene dybest set. Jeg tror på at dyrene regenererer og overlever, men at vi ødelægger os selv og dermed os selv i naturen. Jeg er ikke sikker på at vi som mennesker kan overleve det vi har sat igang.Jeg bevæger mig i grænselandet mellem kunst og kunsthåndværk. Jeg er uddannet på design og tekstillinjen på Kunsthåndværkerskolen som nu er Danmarks Designskole og har i mere end 40 år arbejdet med design, tekstil, billedkunst og nu skulpturer.

                                Køb billetter til CPH Art Space 2019 med online-rabat her: CPH Art Space 2019