Anders Peter Løvenwald

Anders Peter Løvenwald er født i 1972 i København, hvor han også har værksted. Anders har udstillet siden begyndelsen af 2010’erne. Han bruger klassiske materialer som messing, kobber og jern. Anders har en udforskende tilgang til brugen af metaller. Mange af hans kreationer udfordrer seernes opfattelse af, hvordan materialer kan kombineres, bøjes eller svejses sammen. Han tænker på sin kreative proces som “kontrollerede eksperimenter”. De fleste af hans kunstværker reflekterer en personlig oplevelse – en fortolkning af musik eller forholdet til hans eget liv og mennesker han møder.

 -Min fascination handler om forholdet mellem på den ene side materialets hårdhed, den besværlige bearbejdning og den efterfølgende skulpturs visuelle lethed. Det er ligeså meget luften mellem materialerne som skaber værket. Det at arbejde i hårde materialer er en langsom proces, som giver tid til refleksion og fordybelse. Denne langsomme proces er til tider irriterende, for en utålmodig sjæl, men den dæmper mine impulsive handlinger og tvinger mig til at være mere reflekterende i forhold til mit indre landskab.

Ved første øjekast kan Anders’ værker virke minimalistiske. Skulpturerne er ofte tydeligt afgrænsede i forhold til det omgivne rum, ligesom mange former og detaljer er let forståeige. De enkelte værker rummer dog mange facetter, som over tid skal afkodes, forstås eller bare opleves.

Køb billetter til CPH Art Space 2019 med online-rabat her: CPH Art Space 2019